Zasady dostawy
Reklamacje i zasady zwrotu
Polityka bezpieczeństwa
W 1878 roku powstał pierwszy rocznik prawdziwej Cavy, czyli musującego wina hiszpańskiego wytwarzanego przy zastosowaniu procesu drugiej fermentacji alkoholowej w butelce. Metoda ta zwana „szampańską” lub „tradycyjną” po raz pierwszy zastosowana została przez uczonego angielskiego Christopher’a Merret’a w XVII wieku. 95% wszystkich butelek Cavy produkowanych jest w Katalonii. Jednak zgodnie z przepisami DO Cava można ją produkować także w innych regionach Hiszpanii takich, jak: Rioja, Nawarra, Aragonia, Walencja, Estremadura, Kastylia i León.
Ta treściwa i owocowa Cava, która zdominowana jest przez smaki zielonych jabłek z domieszką owoców południowych i nutą cytrusów doskonale sprawdzi się jako aperitif. Polecana jest z sałatką z gruszką i koprem włoskim, a także do ryb i owoców morza.
Brak recenzji użytkowników.