Cossetania Cava Brut Nature

Dodaj do ulubionych

Ostatni raz ten produkt został dodany do koszyka: 2020-05-12

 

Zasady dostawy

 

Reklamacje i zasady zwrotu

 

Polityka bezpieczeństwa

W 1878 roku powstał pierwszy rocznik prawdziwej Cavy, czyli musującego wina hiszpańskiego wytwarzanego przy zastosowaniu procesu drugiej fermentacji alkoholowej w butelce. Metoda ta zwana „szampańską” lub „tradycyjną” po raz pierwszy zastosowana została przez uczonego angielskiego Christopher’a Merret’a w XVII wieku. 95% wszystkich butelek Cavy produkowanych jest w Katalonii. Jednak zgodnie z przepisami DO Cava można ją produkować także w innych regionach Hiszpanii takich, jak: Rioja, Nawarra, Aragonia, Walencja, Estremadura, Kastylia i León.

Ta treściwa i owocowa Cava, która zdominowana jest przez smaki zielonych jabłek z domieszką owoców południowych i nutą cytrusów doskonale sprawdzi się jako aperitif. Polecana jest z sałatką z gruszką i koprem włoskim, a także do ryb i owoców morza.

HI155

Opis

Kolor
białe
Producent
Cossetania - Castell D'Or
Kraj
Hiszpania
Apelacja
Penedes
Region
Catalunya (Catalonia)
Szczep
Macabeu, Xarel·lo, Parellada
Dojrzewanie wina
20 miesięcy

Specyficzne kody

Recenzje

Brak recenzji użytkowników.

Napisz recenzję

Cossetania Cava Brut Nature

Napisz recenzję