Zasady dostawy
Reklamacje i zasady zwrotu
Polityka bezpieczeństwa
Langwedocja-Roussillon to jeden z najstarszych regionów winiarskich we Francji położony w południowej części kraju nad Morzem Śródziemnym, ciągnący się od Montpellier aż po granicę hiszpańską. Jest to największy winiarski rejon we Francji, w granicach którego znajduje się 40% powierzchni upraw wszystkich francuskich winnic – łącznie 340 000 ha upraw. Do głównych odmian czerwonych winorośli w tym regionie należą: Syrah, Grenache, Mouvedre, Carignan, Cinsault. Od wielu lat uprawiane są także międzynarodowe odmiany takie, jak: Merlot i Cabernet Sauvignon.Ten ostatni daje w winie mocne aromaty czarnej porzeczki oraz jeżyn i delikatna struktura tanin w połączeniu z odrobiną wanilii wyśmienicie komponują się z pieczonymi mięsami, grillowaną jagnięciną i dojrzewającymi serami. Wino pochodzi z bajkowej posiadłości Chateau l’Esparou, należącej do rodziny Bonfils, położonej nad Morzem Śródziemnym, niedaleko granicy z Hiszpanią, w której winorośle uprawiane były już ponad 800 lat temu.
Brak recenzji użytkowników.