Valpolicella Classico Superiore “Ripasso” Campagnola

Dodaj do ulubionych

 

Zasady dostawy

 

Reklamacje i zasady zwrotu

 

Polityka bezpieczeństwa

Ripasso to metoda produkcji win z regionu Valpolicella. Polega ona na dodawaniu osadu pozostałego po produkcji Amarone – które jest innym rodzajem wina produkowanego z podsuszanych gron – w celu wywołania wtórej fermentacji. Ripasso przejmuje wówczas nieco dojrzałości, aromatów i charakteru Amarone, zachowując przy tym owocową świeżość.
Wino z pięknym zapachem czarnej porzeczki, o bardzo głębokim smaku, wyraziste, miękkie, z mocno zaznaczoną taniną.

IT403

Opis

Kolor
czerwone
Producent
Giuseppe Campagnola - Campagnola
Kraj
Włochy
Apelacja
D.O.C. Valpolicella Ripasso
Region
Veneto
Szczep
Corvina Veronese, Corvinone Veronese, Rondinella
Dojrzewanie wina
6 miesięcy

Specyficzne kody

Recenzje

Brak recenzji użytkowników.

Napisz recenzję

Valpolicella Classico Superiore “Ripasso” Campagnola

Napisz recenzję