Barolo Malvira
Zasady dostawy
Reklamacje i zasady zwrotu
Polityka bezpieczeństwa
Malvira rozpoczęła produkcję w 1950 roku – zarządzana wtedy była przez Giuseppe Damonte. Był on wybitnym winiarzem ale i wizjonerem – wiedział jak z zmaksymalizować uprawę winorośli w regionie Roero. Dzisiaj posiadłość zarządzana jest przez Massimo i Roberto – synów Giuseppe, którzy odziedziczyli pasję po ojcu. Wszyscy pracownicy winnicy pomimo, że nie są rodziną z urodzenia, to tworzą wielką rodzinę Malvira. Każdy od panów przycinających pnącza po panie selekcjonujące kiście winogron pracuje w swoich obowiązkach jakby pracowali na swojej własności. Daje nam to gwarancję bardzo wysokiej jakości win produkowanych w winnicy Malvira.
To bogato zbudowane wino stworzone jest wyłącznie ze szczepu Nebbiolo, pochodzącego z winnicy Boiolo w La Morra. W trakcie produkcji fermentacja i maceracja odbywają się przez 4 tygodnie w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Wino dojrzewa przez okres 24 miesięcy w francuskiej podwójnej beczce barrique, a następnie 12 miesięcy w butelce. W kieliszku intensywna barwa czerwonego rubinu z pomarańczowymi refleksami, intensywny, bogaty w przyprawy nos. Pełny smak ciemnych owoców jagodowych i owoców, suszonych róż i przypraw. Jest to eleganckie i trwałe wino z mocnymi taninami. Polecane do mięs pieczonych, wędlin oraz do dojrzałych serów.
Recenzje
Brak recenzji użytkowników.
16 innych produktów w tej samej kategorii: