Zasady dostawy
Reklamacje i zasady zwrotu
Polityka bezpieczeństwa
Tenuta Col d'Orcia jest tradycyjnym producentem Brunello di Montalcino. Tradycja oznacza poszanowanie istoty Sangiovese z Montalcino, która wyraża się w potencjale starzenia i ulepszania wina poprzez długie starzenie. Na początku wino leżakuje w dużych beczkach ze slavońskiego dębu, a następnie odpoczywa przez rok w butelce w warunkach kontrolowanej temperatury. Winogrona wykorzystane do produkcji Brunello pochodzą w winnicy na wzgórzu z widokiem na rzekę Orcia, dzięki czemu są przez cały dzień wystawione na działania promieni słonecznych. Ręczne zbiory z rygorystycznym wyborem gron pozwala na selekcję najlepszych owoców. Głęboko rubinowe wino ma typowy aromat Sangiovese z wyraźnymi nutami śliwki. Intensywne i obfite. Dobra struktura na podniebieniu, a jednocześnie miękkie i dojrzałe taniny. Trwały posmak. Doskonała równowaga między zapachem owoców i dębu.
Brak recenzji użytkowników.