Zasady dostawy
Reklamacje i zasady zwrotu
Polityka bezpieczeństwa
Wino to jest mieszanką szczepu Fernao Pires oraz Chardonnay. Część wina (60%) fermentuje i dojrzewa w baryłkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przez 7 miesięcy. Ze względu na macerację na skórkach i starzenie w dębowych beczkach, wino to prezentuje tropikalne nuty mango, banana i marakui. Ma jasny, słomkowy kolor. Jest to bardzo kremowe wino o trwałym ciele, świeżości i długim finiszu. Doskonałe z tłustymi rybami czy wędzonymi potrawami.
Położona w Póvoa de Santarém na północnym brzegu rzeki Tejo, Quinta da Ribeirinha jest przedsięwzięciem rodzinnym od ponad trzech pokoleń. 95-hektarowa posiadłość położona jest w sercu obszaru Bairro w regionie Tejo i składa się z 60 hektarów winnic obsadzonych rodzimymi odmianami portugalskimi i międzynarodowymi. Wapienne gleby gliniaste i winnice od strony południowej otrzymują optymalne korzyści z uprawy winorośli w ciepłym klimacie kontynentalnym, uzupełnionym wpływem Oceanu Atlantyckiego. Przemyślane podejście rodziny Candido do produkcji wina łączy najlepsze nowoczesne i tradycyjne praktyki, koncentrując się na najczystszych przejawach terroir oraz rocznika. Zaangażowanie rodziny w region Tejo jest przedstawione w każdym kieliszku wina Quinta da Ribeirnha.
Brak recenzji użytkowników.