Zasady dostawy
Reklamacje i zasady zwrotu
Polityka bezpieczeństwa
Winogrona stosowane w Masso Antico Primitivo są uprawiane przy użyciu metody uprawy winorośli znanej jako „Alberello” - czyli tradycyjnego systemu dziedzictwa kulturowego i enologicznego Apulii. Po rygorystycznym zbieraniu ręcznym następuje drobiazgowy wybór winogron suszonych na krzewie dzięki ingerencji słońca i łagodnych wiatrów morskich. Następnie wino dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu przez około 6 miesięcy. Rezultatem jest intensywny, obficie owocowy bukiet z wyczuwalnymi aromatami ciemnych jagód, dojrzałych śliwek i suszonych owoców. W smaku tęgie, miękkie, owocowe, z nutą konfitur na podniebieniu.
Idealnie komponuje się z grillowanymi potrawami mięsnymi, gulaszem oraz dojrzałymi serami.
Temperatura serwowania: 16 ° - 18 °C.
Nagrody :
Masso Antico Primitivo del Salento da Uve Leggermente Appassite IGT 2019:
BERLINER WEIN TROPHY 2020 - Złoty Medal
LUCA MARONI - 99 punktów
Masso Antico Primitivo del Salento da Uve Leggermente Appassite IGT 2018:
IWCS 2019 - Brązowy Medal
LUCA MARONI - 99 punktów
BERLINER WEIN TROPHY SUMMER EDITION 2019 - Złoto
Masso Antico Primitivo del Salento da Uve Leggermente Appassite IGT 2017:
BERLINER WEIN TROPHY 2018 – Złoty Medal
IWCS 2018 – Srebrny Medal
LUCA MARONI - 99 punktów
Brak recenzji użytkowników.