Zasady dostawy
Reklamacje i zasady zwrotu
Polityka bezpieczeństwa
To izraelskie wino jest produkowane ze szczepów Chardonnay 55% oraz Sémillon 45%. Winogrona Chardonnay przybyły do winnicy rano po mechanicznym zebraniu. Są one natychmiast, delikatnie i szybko prasowane w celu uzyskania wysokiej jakości białego moszczu. Moszcz jest przenoszony do chłodzonych zbiorników ze stali nierdzewnej na 24 godziny w celu oddzielenia czystego soku z osadu. Po zdekantowaniu moszczu dodaje się drożdże i rozpoczyna się fermentacja. Trwa to od dwóch do trzech tygodni w niskiej temperaturze w celu zachowania aromatów wina. Winogrona Sémillon są zbierane około dwa tygodnie, a następnie podlegają podobnemu procesowi. Wino nie podlega fermentacji malolaktycznej, aby zachować jego kruche i świeże właściwości. Białe, delikatne wino, a jednocześnie pełne w smaku. Jest miękkie i bardzo przyjazne podniebieniu. Jego łagodny smak cytrusów i wiosenny zapach nadają delikatną, orzeźwiającą kwasowość i niepowtarzalną fakturę. Podawać jako aperitif lub z sushi, doskonale pasuje do kuchni śródziemnomorskiej.
Brak recenzji użytkowników.