Zasady dostawy
Reklamacje i zasady zwrotu
Polityka bezpieczeństwa
W 1997 r. pod kierownictwem dr. Antona Ruperta oraz Barona Edmonda de Rothschilda utworzono Rupert & Rothschild Vignerons w RPA. Obaj później zrezygnowali z kierowania przedsiębiorstwem i przekazali je swoim synom: Anthonij Rupert i Baron Benjamin de Rothschild. Od śmierci Anthonija Ruperta w 2001 r. winnicą zarządzają: jego starszy brat Johann Rupert oraz siostra Hanneli Rupert-Koegelenberg.
Flagowe wino Rupert & Rothschild Vignerons czyli Baron Edmond - nazwane na cześć nieżyjącego już Barona Edmonda de Rothschild, ojca Benjamina, to kupaż: Cabernet Franc 52%; Merlot 32% oraz Cabernet Sauvignon 16%.
Wino pochodzi z regionu Fredericksburg - Western Cape.
Zbiory ręczne. Fermentacja w drewnianych kadziach i zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontakcie ze skórkami od 16 do 20 dni. Wino dojrzewa 20 miesięcy w 225 litrowych beczkach z francuskiego dębu - 100% nowych beczek.
Głęboki rubinowy kolor. W nosie bogate w aromaty jeżyn, czarnej porzeczki, jagód, śliwki, tytoniu, drewna cedrowego oraz ciemnej czekolady. W ustach uwodzi bogactwem smaków, powoli rozwijających się na podniebieniu. Jedwabiste taniny doskonale współgrają z kwasowością, ukazując wyjątkową równowagę tego elegancko zbudowanego wina.
Brak recenzji użytkowników.