Rimapere jest wynikiem współpracy pomiędzy rodzinami Barona Benjamina de Rothschilda i Peabody, ci drudzy są właścicielami Craggy Range Winery w Nowej Zelandii. Rimapere po Maorysku oznacza pięć strzał i odnosi się ściśle do symbolu rodziny Rothschild. W tym przypadku pięć strzał symbolizuje pięciu braci - pięciu synów Mayer Amschel Rothschilda, który stworzył podstawy tej dynastii. Winnica, w której powstaje to wino, znajduje się na prestiżowej Rapaura Road, w południowej części Marlborough i Wairau Valley. Region ten produkuje najlepsze wina w kraju i jest to miejsce narodzin jednego z najlepszych win Sauvignon Blanc na świecie i na pewno jednego z najbardziej wyrafinowanych i wyrazistych.
Klimat umiarkowany tego regionu, chłodne noce na przemian z słonecznymi dniami, powoduje, że winogrona dojrzewają długo i powoli, dzięki czemu mają wysoką kwasowość. Liczne cieki wodne w okolicach świadczą o obecności głębokich warstw kamieni, które wspomagają naturalny drenaż winorośli. Na takim „terroir” godnym najlepszych win Bordeaux, Sauvignon Blanc przejmuje wszystkie jego bogactwa aromatów, subtelny bukiet grejpfruta i owoców męczennicy, wysoką mineralność. Rimapere jest winem delikatnym, jasnożółtym kolorze. Wino ujawnia wyrazisty, intensywny bukiet, z którego emanuje ogromna paleta aromatów, począwszy od bogatej gamy nut owoców cytrusowych, cytryny i grejpfruta, połączonej z harmonijną mineralnością. Na podniebieniu wino wyróżnia się imponującą świeżością i kwasowością, z aromatów utrzymujących się na finiszu, rozwijają się aromaty owoców cytrusowych. Temperatura serwowania 12-14 °C. Doskonale komponuje się z daniami rybnymi, białym mięsem, antipasti oraz ze szparagami.