Zasady dostawy
Reklamacje i zasady zwrotu
Polityka bezpieczeństwa
To izraelskie wino jest produkowane w 100% ze szczepu Shiraz. Winogrona przybyły do winnicy wczesnym rankiem, tuż po mechanicznym zebraniu. Winogrona zostały oddzielone od łodyg i po delikatnym prasowaniu zostały przeniesione ze skórkami i nasionami do zbiorników ze stali nierdzewnej, aby rozpocząć fermentację, która trwa 7 dni, w temperaturze 25° C. Po zakończeniu fermentacji alkoholowej wino przeniesiono do zbiornika magazynowego, a skórki delikatnie wyciśnięto w ten sam zbiornik za pomocą prasy pneumatycznej w celu rozpoczęcia fermentacji malolaktycznej. Ma to na celu stabilizację i zmiękczenie wina. Wino dojrzewało we francuskim i amerykańskim dębie przez 5 miesięcy. Miękkie, okrągłe i bardzo przyjemne śródziemnomorskie wino o zrównoważonym kształcie, dobrej kwasowości. Bogate w ciało i owoce.
Brak recenzji użytkowników.