Zasady dostawy
Reklamacje i zasady zwrotu
Polityka bezpieczeństwa
Wino jest starzone w beczkach z francuskiego dębu przez okres 3 miesięcy, a następnie w butelkach przez kolejne 8 miesięcy. Nos intensywny: granat z nutami wanilii, przypraw i lekkich tostów. Pojawiają się również niuanse owocowe: malina, jeżyna i jagoda z krawędzią pieprzowo - asfaltową. Głęboki purpurowy kolor typowy dla odmiany. Smak zgodny z aromatem, ale oferuje pewne smaki czarnej oliwki. Świetnie smakuje samodzielnie lub przy akompaniamencie mocnych serów lub czerwonych mięs.
Położona w Póvoa de Santarém na północnym brzegu rzeki Tejo, Quinta da Ribeirinha jest przedsięwzięciem rodzinnym od ponad trzech pokoleń. 95-hektarowa posiadłość położona jest w sercu obszaru Bairro w regionie Tejo i składa się z 60 hektarów winnic obsadzonych rodzimymi odmianami portugalskimi i międzynarodowymi. Wapienne gleby gliniaste i winnice od strony południowej otrzymują optymalne korzyści z uprawy winorośli w ciepłym klimacie kontynentalnym, uzupełnionym wpływem Oceanu Atlantyckiego. Przemyślane podejście rodziny Candido do produkcji wina łączy najlepsze nowoczesne tradycyjne praktyki, koncentrując się na najczystszych przejawach terroir oraz rocznika. Zaangażowanie rodziny w region Tejo jest przedstawione w każdym kieliszku wina Quinta da Ribeirnha.
Brak recenzji użytkowników.