Zasady dostawy
Reklamacje i zasady zwrotu
Polityka bezpieczeństwa
Winogrona wykorzystane do produkcji tego wina pochodzą z zasadzonej w 1974 roku winnicy umiejscowionej na wzgórzu Sant Angelo nad rzeką Orcia. Szczególne klony Sangiovese, zwane lokalnie "Brunello", pochodzą z wyboru Col d Orcia. Wyznaczenie czasu zbiorów polegało na wybraniu doskonałej dojrzałości do wyprodukowania długowiecznego, strukturalnego wina. Ręczne zbiory z rygorystycznym wyborem gron pozwalają na selekcję najlepszych owoców. Wino leżakowało przez cztery lata w dębowych beczkach z Allier i Slavoni, a następnie w butelce przez kolejne dwa lata.
Bogaty, intensywny i trwał bukiet wina z typowymi nutami winogron Sangiovese, wzmocnionymi nutami przypraw ofiarowanych przez długotrwały pobyt w beczkach. W ustach następuje połączenie mocy i elegancji tego niezwykłego, rubinowego wina. Dobrze skonstruowane garbniki, miękkie i dojrzałe są w doskonałej równowadze z przyjemną kwasowością. Długi, pikantny i owocowy posmak. Idealny towarzysz do makaronów, pieczonego i smażonego mięsa.
Brak recenzji użytkowników.