Valpolicella Classico Superiore "Ripasso" Tommasi

Dodaj do ulubionych

 

Zasady dostawy

 

Reklamacje i zasady zwrotu

 

Polityka bezpieczeństwa

Tommasi produkuje Ripasso w San Pietro in Cariano Veneto, z winogron Corvina Veronese, Corvino i Rondinella. Winogrona są fermentowane w temperaturze 26-28 °C w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez dziewięć dni. Sok jest następnie odsyłany do skórek winogron Amarone za pomocą metody "Ripasso". Po fermentacji wino dojrzewa przez 15 miesięcy w beczkach dławicowych o pojemności 65 hektolitrów. Przed wydaniem wino dojrzewa przez kolejne sześć miesięcy w butelce.

Wino o głębokim rubinowo-czerwonym kolorze, z aromatami ciemnych owoców jagodowych, przypraw i czarnego pieprzu z nutą rodzynek. Bogate i gładkie na podniebieniu. Pełnowartościowy, zrównoważony smak, bardzo intensywny i pikantny o słodko-wiśniowej nucie. Polecane do białego i czerwonego mięsa, dziczyzny oraz świeżych i starych serów.
IT339

Opis

Kolor
czerwone
Producent
Tommasi Viticoltori - Tommasi Family
Rocznik
2015
Kraj
Włochy
Apelacja
D.O.C. Valpolicella Ripasso
Region
Veneto
Szczep
Corvina Veronese, Rondinella, Corvinone
Dojrzewanie wina
15 miesięcy

Specyficzne kody

Recenzje

Brak recenzji użytkowników.

Napisz recenzję

Valpolicella Classico Superiore "Ripasso" Tommasi

Napisz recenzję