Valpolicella Classico Superiore "Ripasso" Tommasi
Zasady dostawy
Reklamacje i zasady zwrotu
Polityka bezpieczeństwa
Tommasi produkuje Ripasso w San Pietro in Cariano Veneto, z winogron Corvina Veronese, Corvino i Rondinella. Winogrona są fermentowane w temperaturze 26-28 °C w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez dziewięć dni. Sok jest następnie odsyłany do skórek winogron Amarone za pomocą metody "Ripasso". Po fermentacji wino dojrzewa przez 15 miesięcy w beczkach dławicowych o pojemności 65 hektolitrów. Przed wydaniem wino dojrzewa przez kolejne sześć miesięcy w butelce.
Wino o głębokim rubinowo-czerwonym kolorze, z aromatami ciemnych owoców jagodowych, przypraw i czarnego pieprzu z nutą rodzynek. Bogate i gładkie na podniebieniu. Pełnowartościowy, zrównoważony smak, bardzo intensywny i pikantny o słodko-wiśniowej nucie. Polecane do białego i czerwonego mięsa, dziczyzny oraz świeżych i starych serów.
Recenzje
Brak recenzji użytkowników.
16 innych produktów w tej samej kategorii: