Zasady dostawy
Reklamacje i zasady zwrotu
Polityka bezpieczeństwa
Ze swoim słomkowo żółtym kolorem i eleganckim aromatem owoców, migdałów, cytrusów i nut tropikalnych - Masso Antico Fiano Appassito stanowi kolejną perłę z Apulii.
W ustach jest świeże i harmonijne, z długim i przyjemnym finiszem.
Winogrona są zbierane ręcznie i umieszczane w małych skrzyniach. Po dostarczeniu do piwnicy część winogron poddawana jest procesowi suszenia w kontrolowanej temperaturze w celu wzmocnienia smaków i zwiększenia naturalnego poziomu cukru.
Winifikacja odbywa się w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Część wina poddawana jest starzeniu trwającemu 3 miesiące w dębowych beczkach, a następnie miesza się ją z pozostałą częścią, nadając produktowi końcową strukturę.
Idealnie pasuje do surowych lub gotowanych skorupiaków, sushi, lekkich sosów czy świeżych serów.
Temperatura serwowania: 10 ° - 12 °C.
Nagrody
Masso Antico Fiano del Salento da Uve Leggermente Appassite IGT 2018:
IWCS 2019 - Brąz
LUCA MARONI - 97 punktów
Masso Antico Fiano del Salento da Uve Leggermente Appassite IGT 2017:
IWCS 2018 – „Wybitne” Srebro
LUCA MARONI - 97 punktów
CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2018 - Złoto
BERLINER WEIN TROPHY 2018 - Złoto
Brak recenzji użytkowników.